Praha, 1. října 2013
Organizátoři prestižní přehlídky šampaňského Grand Jour de Champagne pomalu odkrývají program, který byl doposud zahalen rouškou tajemství. A že je opravdu na co se těšit, dokládají různé druhy degustací, bankety a přehlídky tohoto nekorunovaného krále mezi víny, které proběhnou v Praze a Brně.
Vše začíná v Praze ve čtvrtek 7. listopadu 2013, kdy proběhne několik exkluzivních degustací: De Venoge Blanc de Noirs v SOHO restaurant & garden (17.00 – 19.00 h), Humr, ústřice, kaviár & champagne v Chagall´s restaurant (17.00 – 19.00 h) a Champagne Menu Tasting ve Francouzské restauraci Obecního domu (od 20.00 h).
Pátek 8. listopadu bude pokračovat pražským champagne tažením. Kromě tradiční přehlídky Champagne Exhibition (Blanc de Blancs) ve Smetanově síni Obecního domu (13.00 – 19.00 h) se zájemcům letos unikátně představí degustace Prestige Cuvées Champagne (16.00 – 18.00 h, Smetanova síň Obecního domu). To znamená, že na jednom místě mohou milovníci champagne ochutnat skutečné skvosty champagne domů, a to skvělou cenu. Pro typické prestige cuvée se totiž používají téměř výhradně hrozny z vinic Grand Cru, tedy nejvyšší kvality. Mnohá z těchto vín se vyrábějí tradičními způsoby, vyzrávají déle a prodávají se v exkluzivně adjustovaných lahvích zvláštních tvarů. Zde se představí takové značky, jako je Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV., Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další.
Gastronomickou chloubou pak bude Grand Jour Gourmet banket (Francouzská restaurace Obecního domu, od 20.00 hod.), o který se postará šéfkuchař francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů Jan Horký. Vybíravé jazýčky opravdových gurmetů si mohou vychutnat dokonalé snoubení špičkového champagne např. s mušlemi svatého Jakuba s citrónovou okurkou a šafránovou pěnou, uzeným tuňákem s marinovanou červenou řepou a molekulární raviolou z pomeranče, sous vide z perličky a terinou z foie gras s champagne želé, pečeným telecím hřbetem a krémem z muškátové dýně či s bílou čokoládou, malinovým sorbetem s dusíkem a nugátovým krémem.
Ve sklepích Gurmet & Gourmand pak bude osobně prezentovat TOP lahev Grand Jour de Champagne - SALON – ředitel domu pan Didier Depond (17.00 – 19.00 h).
Sobota 9. listopadu je ve znamení snídaně s champagne a lanýži (restaurace La Truffe, Praha, 9.30 – 12.00) i přesunu festivalu do Brna. Zde se uskuteční jak Champagne Exhibition, tak Champagne Banket ve vyhlášené restauraci Borgo Agnese (20.00 h), který stylově letošní Grand Jour de Champagne zakončí.
Vstupenky na jednotlivé akce lze zakoupit přes www.champagne-grandjour.cz, případně v síti Ticketpro.
Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.champagne-grandjour.cz nebo Facebook – komunita Grand Jour de Champagne.
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554