Skvělá zpráva pro všechny milovníky champagne z Brna a okolí

Brno, říjen 2013

Letošní festival šampaňských vín Grand Jour de Champagne, který se odehraje od 7. do 9. listopadu 2013, zavítá již podruhé také do Brna. Milovníci šampaňského a špičkové gastronomie se mohou těšit na dvě akce konané v sobotu 9. listopadu. V prostorách Siesta Lobby & Wine Restaurantu v hotelu Best Western Premier Hotel International Brno se od 14.00 do 18.00 hodin uskuteční přehlídka champagne domů pod názvem Champagne Exhibition. Zde bude možné vychutnat si lahodný mok z desítky champagne domů. Ve vyhlášené restauraci Borgo Agnese pak od 20.00 hodin proběhne Champagne Banket.

Pro další informace sledujte www.champagne-grandjour.cz, případně FCB Grand Jour de Champagne.

 

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554

 

 

Listopadový festival Grand Jour de Champagne – přehlídka špičkových champagne i prvotřídní gastronomie banketů v Praze 
a Brně

Praha, říjen 2013

Mimořádnou příležitost objevit harmonické spojení chuti prvotřídních pokrmů a lahodného champagne budou mít hosté banketů v rámci festivalu Grand Jour de Champagne, který se odehraje v Praze a Brně od 7. do 9. listopadu 2013. Program festivalu je tradičně velmi bohatý – zahrnuje velkou přehlídku champagne v Praze a Brně, různé typy degustací a rovněž několik banketů, které připravují špičkoví šéfkuchaři, včetně michelinského.

Přehled banketů na Grand Jour de Champagne 2013

Praha, čtvrtek 7. listopadu 2013, 20.00, Obecní dům: Michelinský šéfkuchař Michaël Nizzero představuje Champagne Tasting Menu Banket

Michaël Nizzero je ve svých třiceti letech osvědčeným šéfkuchařem s mnoha zkušenostmi získanými po celém světě. Po svém vyučení a stážích ve význačných belgických restauracích se stal po dobu čtyř let pravou rukou Michela Roux, šéfkuchaře tří – hvězdičkové michelinské restaurace Waterside Inn v anglickém Berkshire. Následně působil ve vyhlášené rybí restauraci Pisces v Dubaji, která pod jeho vedením získala ocenění nejlepší seafood restaurace v Dubaji tři roky po sobě. V současnosti je Michaël Nizzero chef de cuisine v restauraci pětihvězdičkového hotelu Hostellerie de la Briqueterie ve francouzském regionu Champagne. I zde prokázal svůj talent, když pod jeho vedení získala tamní restaurace slavné ocenění michelinské hvězdy. Své kuchařské umění představí i v Praze během slavnostního banketu festivalu Grand Jour de Champagne 7. listopadu 2013. Jak sám Michaël říká: „To nejlepší pro nejlepší".

Praha, pátek 8. listopadu 2013, 20.00, Obecní dům: Grand Jour Gourmet Banket pod vedením šéfkuchaře restaurace Art Nouveau a kapitána Národního týmu kuchařů a cukrářů Jana Horkého

Gastronomickou chloubou bude také Grand Jour Gourmet Banket (Francouzská restaurace Obecního domu, od 20.00 hod.), o který se postará šéfkuchař francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů Jan Horký. Vybíravé jazýčky opravdových gurmetů si mohou vychutnat dokonalé snoubení špičkového champagne např. s mušlemi svatého Jakuba s citrónovou okurkou a šafránovou pěnou, uzeným tuňákem s marinovanou červenou řepou a molekulární raviolou z pomeranče, sous vide z perličky a terinou z foie gras s champagne želé, pečeným telecím hřbetem a krémem z muškátové dýně či s bílou čokoládou, malinovým sorbetem s dusíkem a nugátovým krémem.

Brno, sobota 9. listopadu 2013: restaurace Borgo Agnese uvádí Menu Champagne

Restaurace Borgo Agnese, jeden z nejlepších brněnských podniků, uvádí Menu Champagne, které si budete moci vychutnat v sobotu 9. listopadu 2013 v rámci festivalu Grand Jour de Champagne. Na jaké lahůdky se tedy můžete těšit? Na úvod okusíte mousse z telecího brzlíku a pancetty v křupavé oplatce, pokračovat budete carpacciem z mořského ďasa s plátky čerstvých foie gras, štýrským křenem a Champagne espumou. Poté na vás čeká gambas grilovaný na vanilce, rouget, torchon z foie gras v mořské řase s glazovanou divokou brokolicí či telecí steak, pyré z čočky Beluga s kroketou s telecím morkem a bílým lanýžem z Alby. Dokonalou a lahodnou sladkou tečkou na závěr bude Kir Royal gel a pralinka Marc de Champagne.

 

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554

 

 

Festival šampaňského Grand Jour de Champagne 7.–9. 11. 2013 odtajňuje svůj program

Praha, 1. října 2013

Organizátoři prestižní přehlídky šampaňského Grand Jour de Champagne pomalu odkrývají program, který byl doposud zahalen rouškou tajemství. A že je opravdu na co se těšit, dokládají různé druhy degustací, bankety a přehlídky tohoto nekorunovaného krále mezi víny, které proběhnou v Praze a Brně.

Vše začíná v Praze ve čtvrtek 7. listopadu 2013, kdy proběhne několik exkluzivních degustací: De Venoge Blanc de Noirs v SOHO restaurant & garden (17.00 – 19.00 h), Humr, ústřice, kaviár & champagne v Chagall´s restaurant (17.00 – 19.00 h) a Champagne Menu Tasting ve Francouzské restauraci Obecního domu (od 20.00 h).

Pátek 8. listopadu bude pokračovat pražským champagne tažením. Kromě tradiční přehlídky Champagne Exhibition (Blanc de Blancs) ve Smetanově síni Obecního domu (13.00 – 19.00 h) se zájemcům letos unikátně představí degustace Prestige Cuvées Champagne (16.00 – 18.00 h, Smetanova síň Obecního domu). To znamená, že na jednom místě mohou milovníci champagne ochutnat skutečné skvosty champagne domů, a to skvělou cenu. Pro typické prestige cuvée se totiž používají téměř výhradně hrozny z vinic Grand Cru, tedy nejvyšší kvality. Mnohá z těchto vín se vyrábějí tradičními způsoby, vyzrávají déle a prodávají se v exkluzivně adjustovaných lahvích zvláštních tvarů. Zde se představí takové značky, jako je Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV., Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další.

Gastronomickou chloubou pak bude Grand Jour Gourmet banket (Francouzská restaurace Obecního domu, od 20.00 hod.), o který se postará šéfkuchař francouzské restaurace Art Nouveau v Obecním domě a kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů Jan Horký. Vybíravé jazýčky opravdových gurmetů si mohou vychutnat dokonalé snoubení špičkového champagne např. s mušlemi svatého Jakuba s citrónovou okurkou a šafránovou pěnou, uzeným tuňákem s marinovanou červenou řepou a molekulární raviolou z pomeranče, sous vide z perličky a terinou z foie gras s champagne želé, pečeným telecím hřbetem a krémem z muškátové dýně či s bílou čokoládou, malinovým sorbetem s dusíkem a nugátovým krémem.

Ve sklepích Gurmet & Gourmand pak bude osobně prezentovat TOP lahev Grand Jour de Champagne - SALON – ředitel domu pan Didier Depond (17.00 – 19.00 h).

Sobota 9. listopadu je ve znamení snídaně s champagne a lanýži (restaurace La Truffe, Praha, 9.30 – 12.00) i přesunu festivalu do Brna. Zde se uskuteční jak Champagne Exhibition, tak Champagne Banket ve vyhlášené restauraci Borgo Agnese (20.00 h), který stylově letošní Grand Jour de Champagne zakončí.

Vstupenky na jednotlivé akce lze zakoupit přes www.champagne-grandjour.cz, případně v síti Ticketpro.

Pro aktuální informace sledujte webové stránky www.champagne-grandjour.cz nebo Facebook – komunita Grand Jour de Champagne.

 

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554

 

 

Sedmý ročník Grand Jour de Champagne přináší několik zajímavých novinek

Praha/Brno, září 2013

Letošní, již sedmý ročník světově unikátního festivalu Grand Jour de Champagne se uskuteční od 7. do 9. listopadu 2013 v tradičních prostorách Smetanovy síně Obecního domu a v partnerských restauracích a hotelech. Vzhledem k velkému úspěchu z loňského roku proběhne festival také v moravské metropoli Brně.

Festival Grand Jour de Champagne zaujímá čestné místo v diáři každého milovníka ušlechtilých šampaňských vín – odborná i široká veřejnost jej řadí k nejprestižnějším událostem společenského a gastronomického života.

Opět nebude chybět bohatý doprovodný program, zahrnující mj. velkou přehlídku Champagne Exhibition ve Smetanově síni, bankety, různé typy degustací a kombinací s pokrmy apod.

„Pro letošní ročník jsme se rozhodli zařadit několik novinek, které budou pro návštěvníky bezesporu velmi atraktivní. K nim se řadí účast nových champagne domů, které jsme dosud na přehlídce neměli možnost vidět, nebo samostatná přehlídka špičkových vín Prestige cuvée Exhibition. Zajímavostí bude samozřejmě mnohem více, proto doporučuji sledovat také naše internetové stránky, které pravidelně aktualizujeme,“ říká Ondřej Balík, ředitel festivalu a jednatel pořádajícího House Champagne Group.

Champagne a špičková gastronomie patří neodmyslitelně k sobě, a proto se každoročně na festivalu představí některá ze světových kulinářských es. Letos přijal pozvání mladý belgický, michelinský šéfkuchař Michael Nizzero, který v současnosti působí v hotelové restauraci pětihvězdičkového hotelu La Briqueterie v Épernay (oblast Champagne). Předtím pracoval např. ve Velké Británii či Dubaji.

 

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554