Festival šampaňského Grand Jour de Champagne se letos uskuteční již pošesté, tentokrát také v Brně

Praha/Brno, září 2012

Už pošesté se Česká republika začte do okouzlujícího příběhu nejušlechtilejšího z  nápojů – šampaňského. V  Praze se světově unikátní festival Grand Jour de Champagne uskuteční od 8. do 10. listopadu 2012 v  tradičních prostorách Obecního domu a v  partnerských restauracích a hotelích. Ve stejném termínu se premiérově odehraje také v  moravské metropoli  Brně, kde bude jejím hostitelem hotel Grandezza.

Za dobu své existence si festival získal takové renomé, že bývá vyprodán již dlouho před svým zahájením. Milovníci champagne z řad široké i odborné veřejnosti jej řadí na přední místo v  kalendáři nejprestižnějších událostí společenského
a gastronomického života.

Třídenní program Grand Jour de Champagne je tradičně bohatý, zahrnuje např. velkou přehlídku Champagne Exhibition ve Smetanově síni, dva bankety, různé typy degustací a kombinací s  pokrmy, mezinárodní sommelierskou soutěž či golfový turnaj.

Milovníci opojných šampaňských vín i netradičních gastronomických zážitků se mohou těšit rovněž na setkání s  uznávanými osobnostmi – např. Richardem Juhlinem, považovaným za guru vín z  kraje Champagne, nebo Arnaudem Lallementem, šéfkuchařem dvoumichelinové restaurace L’Assiette Champenoise přímo z Remeše. Festivalu se zúčastní celá řada domácích osobností, představitelů Asociace sommeliérů, pořádající House Champagne Group bude reprezentovat Head Sommelier Aleš Pokorný. Dle posledních informací se do Prahy chystá také početná čínská výprava.

Také letos se do akce zapojili prestižní partneři, jejichž luxusní produkty nebo služby symbolizují logické spojení s  exkluzivitou champagne – Erste Premier, Moser, Roberto Coin, DēLonghi, Hotel Kempinski Hybernská Prague a další.

Iniciátorem a organizátorem této prvotřídní kulturně-společenské události je House Champagne Group, zastřešující několik samostatných subjektů, které se navzájem doplňují a podporují. Patří k  nim mj. import, cestovní agentura, festival champagne, tresor starých champagnep v  Épernay, mezinárodní sommelierská soutěž, produkce gastronomických eventů, catering apod., které nabízejí kompletní servis jak pro klienty segmentu horeca, tak i pro náročné milovníky vín nejen z  oblasti Champagne.

Co byste měli vědět o Champagne…
Díl první

Oblast Champagne

Region Champagne-Ardenne leží severovýchodně asi 100 km od Paříže a sahá k  hranicím s  Belgií. Tvoří jej čtyři departamenty (Aube, Ardennes, Haute-Marne a Marne). I když je jeho hlavním městem Châlons-en-Champagne, pro milovníky šampaňského je jím Épernay. Významným centrem severní části je Remeš, jižní části Troyes.

V  oblasti Champagne najdeme čtyři podregiony, z  nichž každý je specifický a vyznačuje se rozdílným charakterem a skladbou odrůd. Severní Montagne de Reims nabízí především modré odrůdy Pinot Noir a Pinot Meunier z  významných obcí Grand Cru, jako např. Bouzy nebo Mailly. Na úbočích kolem Marny – Valée de la Marne – se setkávají jak modré, tak bílé odrůdy. V Cote des Blancs dominuje odrůda Chardonnay a vyrábějí se zde ta nejprestižnější Blanc de Blancs. Diskutovanou oblastí je Cote de Sezanne, i když i zde se rodí zajímavá vína.

 

Více informací o festivalu Grand Jour de Champagne i o jeho programu naleznete na www.champagne-grandjour.cz.

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554

 

Na Grand Jour De Champagne můžete okusit více než 30 prvotřídních Champagne z 18 champagne domů

Praha/Brno, říjen 2012

Festival šampaňského Grand Jour de Champagne se letos uskuteční již pošesté. V termínu od 8. do 10. listopadu 2012 se návštěvníci s touto exkluzivní přehlídkou setkají jak v tradičních prostorách Obecního domu a v dalších pražských partnerských restauracích a hotelích, tak i v Brně – v hotelu Grandezza a restauraci Il Mercato.

Jedinečná příležitost okusit více než 30 champagne ze 18 champagne domů

Milovníci tohoto ušlechtilého nápoje budou mít jedinečnou příležitost ochutnat více než 30 champagne z 18 champagne domů. Kromě tradičních účastníků, jako je např. Mailly Grand Cru, Louis Roederer, Salon, Henri Giraud, Delamotte, Alfred Gratien, De Venoge, Le Mesnil či Piper Heidsieck, se zde v letošním roce objeví i několik nových domů – Charles Heidsieck, Fleury, Diebolt Vallois a další.
Tématem letošní champagne degustace bude blanc de blancs, což znamená, že kromě základních champagne budou domy prezentovat i vína z odrůdy Chardonnay.
Součástí champagne exhibition bude i finálové kolo Sommelier Trophé de Grand Jour de Champagne pod taktovkou Ivo Dvořáka.

Tradičně bohatý program Grand Jour de Champagne

Třídenní program Grand Jour de Champagne je tradičně velmi bohatý, zahrnuje např. velkou přehlídku Champagne Exhibition ve Smetanově síni Obecního domu, dva bankety (momentálně zcela vyprodané), různé typy degustací a kombinací s pokrmy, prestižní mezinárodní sommelierskou soutěž či golfový turnaj. Milovníci opojných šampaňských vín i netradičních gastronomických zážitků se mohou těšit rovněž na setkání s uznávanými osobnostmi v oblasti sommelierství či vysoké gastronomie. Pořádající House Champagne Group bude reprezentovat Head Sommelier Aleš Pokorný.

Festival podpoří prvotřídní partneři

Také letos se do akce zapojili prestižní partneři, jejichž luxusní produkty nebo služby symbolizují logické spojení s exkluzivitou champagne – Erste Premier, Moser, Roberto Coin, DēLonghi, Hotel Kempinski Hybernská Prague a další.

Organizátorem akce je House Champagne Group

Iniciátorem a organizátorem této prvotřídní kulturně-společenské události je House Champagne Group, zastřešující několik samostatných subjektů, které se navzájem doplňují a podporují. Patří k nim mj. import, cestovní agentura, festival champagne, tresor starých champagne v Épernay, mezinárodní sommelierská soutěž, produkce gastronomických eventů, catering apod., které nabízejí kompletní servis jak pro klienty segmentu horeca, tak i pro náročné milovníky vín nejen z oblasti Champagne.


Co byste měli vědět o Champagne…
Díl druhý


Styly champagne

a) Podle použitých odrůd, technologie a podle toho, zda hrozny pocházejí z jednoho ročníku, se vína z oblasti Champagne dělí na následující druhy:

Neročníková – non vintage

Pocházejí z běžné sklizně, ale může se přidávat 10 – 20 % z předešlých ročníků tak, aby se zachoval charakter jednotlivých domů. Podle předpisů musí víno vyzrávat minimálně 15 měsíců. Tvoří přibližně tři čtvrtiny z celkové produkce Champagne.

Ročníková – millésimé

Nesou označení konkrétního roku sklizně. Zrají minimálně 3 roky v láhvi. Jako Champagne s uvedením ročníku se může prodávat nejvíce 80 % sklizně, aby se uchovalo víno pro budoucí non vintage.

Blanc de Blancs

Bílé z bílých, s uvedením ročníku a bez něj. Vyrábí se výhradně z odrůdy Chardonnay.

Blanc de Noirs

Bílé z tmavých, s uvedením ročníku a bez něj. Vyrábí se výhradně z modrých odrůd Pinot Noir a Pinot Meunier.

Rosé

S uvedením ročníku a bez něj. První záznam o komerční výrobě v oblasti Champagne pochází z roku 1777.

Cuvées de Prestige

S uvedením ročníku nebo bez něj. Tato vína jsou chloubou všech podniků v Champagne. Pro typické prestige cuvéé se používají výhradně hrozny z vinic Grand Cru. Mnohá z těchto vín se vyrábějí tradičními způsoby, dozrávají déle a prodávají se v exkluzivně adjustovaných lahvích zvláštních tvarů.

 

b) Podle obsahu zbytkového cukru, resp. podle toho, jaké množství cukru bylo použito v dozážním likéru, je dělíme na:

EXTRA BRUT do 6 g/l SEC do 32 g/l
BRUT do 12 g/l DEMI-SEC do 50 g/l
EXTRA DRY do 17 g/l DOUX nad 50 g/l

 

Více informací o festivalu Grand Jour de Champagne i o jeho programu naleznete na www.champagne-grandjour.cz.

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554
 

Grand Jour de Champagne letos premiérově také v Brně

 
Brno, říjen 2012
 
Unikátní festival Grand Jour de Champagne, jedna z nejočekávanějších gastronomicko-společenských akcí podzimu, se letos uskuteční od 8. do 10. listopadu v Praze a premiérově také v Brně – v hotelu Grandezza a restauraci Il Mercato. Obyvatelé moravské metropole se tak mohou těšit na prezentaci významných champagne domů nebo na více či méně tradiční, avšak vždy harmonické spojení delikatesních pokrmů s champagne. Organizátorem akce je House Champagne Group, záštitu převzalo město Brno.
 
Velká sobotní přehlídka champagne se odehraje v hotelu Grandezza 
Grand Jour de Champagne je především jedinečný festival šampaňského. V sobotu 10. listopadu od 14.00 do 19.00 v hotelu Grandezza tak budou moci hosté Grand Champagne Exhibition okusit rozmanitost champagne vybraných champagne domů. Nebudou mezi nimi chybět např. Bonnaire, Diebolt Vallois, Fleury, Jacquart, Mailly Grand Cru, Roederer Louis, Salon/Delamotte, Taittinger, De Venoge, Henri Giraud a další.
 
Banket pod taktovkou italského gastronomického mága Riccarda Lucqua
Hosté banketu pod názvem Le Banquet Menu Champenois si mohou 10. listopadu od 20.00 hodin vychutnat 5tichodové menu, které pro ně nesestavil nikdo menší než Riccardo Lucque, majitel a šéfkuchař již tří úspěšných restaurací v Česku (Aromi, La Finestra In Cucina – Praha, Il Mercato – Brno). Právě v brněnské restauraci Il Mercato okouzlí chuťové buňky amuse bouche v podobě květákové mousse s kaviárem Sevruga, sépie se sýrem Stracchino a šampaňská mlha, raviola plněná tekutým parmazánem a hovězím tartarem Fassone, gratinované, pomalu vařené telecí s kostí s bílým lanýžem z Acqualagna a jako sladká tečka na závěr čokoládová a champagne pěna v kombinaci s jahodou a champagne želé.
 
Další informace o programu Grand Jour de Champagne i rezervační formulář najdete na www.champagne-grandjour.cz.
 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554

Šestý ročník Grand Jour de Champagne navštíví světový guru champagne i dvoumichelinský šéfkuchař z Francie

Praha/Brno, říjen 2012

Festival champagne Grand Jour de Champagne, jehož letošní již šestý ročník se odehraje od 8. do 10. listopadu 2012, navštíví stejně jako v předchozích letech zajímaví hosté. Chybět nebude aktuálně největší světový znalec champagne, francouzský šéfkuchař, který se může pochlubit hned dvěma michelinskými hvězdami nebo významné osobnosti ze světa čínského vinařského byznysu či žurnalistiky. Iniciátorem a organizátorem této prvotřídní kulturně-společenské události je House Champagne Group.

Guru champagne Richard Juhlin opět na Grand Jour de Champagne

Také letos se tohoto svátku champagne zúčastní Richard Juhlin, jehož jméno vyvolává mezi znalci uznalé pokývání hlavou. Patron Grand Jour de Champagne a nejlepší světový expert champagne, proslulý geniální pamětí na chutě a vůně a poznávání vín naslepo. Světový rekordman v počtu ochutnaných champagne (aktuálně se blíží k 13 tisícům vín) bude opět hvězdou letošní Grand Jour de Champagne. Vychutnat si prvotřídní sommelierský duel Silent Tasting Blanc de Blancs mezi ním a Wilsonem Kwokem (sekretář asociace sommelierů v Hong Kongu) mohou například hosté primátorského salónku Obecního domu.

Vysoká gastronomie - nejlepší společník pro champagne

Vrcholné snoubení champagne s degustačním menu na čtvrtečním banketu Grand Jour de Champagne se odehraje pod taktovkou jednoho z nejmladších michelinských, v tomto případě dokonce dvoumichelinských kuchařů Arnauda Lallementa z remešské restaurace Assiette Champenois. Arnaud spolupracuje přes deset let s Olivierem Krugem na tvorbě unikátních kombinací s champagne.

Čína a champagne se potkávají na Grand Jour

Sommelier House Champagne Aleš Pokorný osobně pozval na světovém veletrhu Vinexpo v Hong Kongu osobnosti čínské sommelierské a novinářské scény. Pozvání přijal Wilson Kwok, sekretář asociace sommelierů z Hong Kongu, Charles Tang a Jean Francois Choy z China Hotel and Restaurant, poradce Vinařské obchodní komory v Hong Kongu.

 

Co byste měli vědět o Champagne…
Díl třetí


Styly champagne

Podle obsahu zbytkového cukru, resp. podle toho, jaké množství cukru bylo použito v dozážním likéru, je dělíme na:

EXTRA BRUT do 6 g/l SEC do 32 g/l
BRUT do 12 g/l DEMI-SEC do 50 g/l
EXTRA DRY do 17 g/l DOUX nad 50 g/l

 

Více informací o festivalu Grand Jour de Champagne i o jeho programu naleznete na www.champagne-grandjour.cz.

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554
 

Ikony luxusního životního stylu
na Grand Jour de Champagne

Praha/ Brno, říjen 2012

Ve dnech 8.–10. listopadu se v Praze a premiérově také v Brně uskuteční šestý ročník jedné z nejočekávanějších podzimních společenských akcí – unikátní festival šampaňského Grand Jour de Champagne. Pravidelní hosté Grand Jour de Champagne již vědí, že se nejedná jen o festival šampaňského, ale komplexní prezentaci určitého životního stylu. Proto se zde pravidelně představují partneři, kteří symbolizují eleganci, nadčasovost a především mistrovství ve svých oborech. Jejich spojení s champagne je proto více než zřejmé. Tento prvotřídní gastronomický počin je dotvářen množstvím exkluzivních akcí, jako jsou bankety nebo tematické degustace. Právě na nich se prezentují značky, jejichž produkty jsou přirozenou součástí těchto gastronomických událostí. Letos mezi ně patří mj. Moser, výrobce luxusního křišťálového skla, a klenotnická firma Roberto Coin.


Dokonalá harmonie třpytivého křišťálu a lahodného champagne

Špičková gastronomická událost vyžaduje prvotřídního partnera rovněž v oblasti stolování. Proto také oslovili organizátoři firmu Moser, která je již 155 let symbolem luxusu a té nejlepší řemeslné tradice. S jejich produkty, jako jsou sklenky, vázy či karafy, se budou moci setkávat mj. hosté banketů.


Šperkařská kreativita ve službách haute cuisine

Motivy šperků Roberto Coin budou využity pro menu na obou banketech ve Francouzské restauraci Obecního domu, přesně v rámci duchu festivalu, jímž je harmonické souznění vizuální a zážitkové gastronomie s příběhem.

Slavný michelinský šéfkuchař Arnoud Lallement připraví na banketu dne 8. listopadu 2012 dezert ve tvaru náušnic značky Roberto Coin z kolekce Ipanema. Kolekce, vyrobená z barevných drahokamů speciálně řezaných tak, aby vynikl odraz světla, tvoří triumfálně okouzlující souznění elegance, elánu, wellnessu a radosti ze života. Barevný půvab šperku dokonale ladí s bohatou chutí tohoto Petit Fours – dezertu z francouzské čokolády Michel Cluizel plněné fialkovým a kávovým želé.

Pro úvodní amuse bouche, který vytvoří mistr Jaques Auffrays, šéfkuchař Francouzské restaurace Obecního domu, a jeho tým 9. listopadu, byl vybrán šperk z kolekce Haute-Couture Roberto Coin. Inspirací je unikátní prsten, ve kterém je spojena virtuozita klenotníka a precizní zpracování diamantů v úchvatné kombinaci s drahokamy představujícími mistrovské dílo umění a lásky.
Okouzlující inspirace této zvláštní příležitosti vytvořila explozi chuti, stejně mimořádnou jako vzácný klenot. Pohádkové spojení šperků a chuti pro princezny nového tisíciletí – to je náš amuse bouche - prstýnky poseté diamanty z karamelu, plněné jemnou pěnou z foie gras ochucenou champagne. 

Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554
 

MOSER

Sklárna Moser letos slaví 155 let od svého založení. Křištálové skvosty značky Moser získaly díky své jedinečné kráse, kvalitě a rozmanitosti tvarů a barev uznání i ocenění výjimečných osobností z celého světa. Značka Moser se stala světovým pojmem v oblasti luxusního křišťálu a symbolem jeho dokonalého ručního zpracování. Zručné ruce sklářů, brusičů a rytců vdechují křišťálové hmotě jedinečné mistrovství, um a lidské vědění.

Historie sklárny Moser je spojena se jménem jedné z nejvýraznějších postav historie sklářské výroby, Ludwigem Moserem (1833 - 1916). Nejprve si otevřel vlastní obchod a ryteckou dílnu v centru Karlových Varů, již v roce 1893 však rozjíždí provoz ve vlastní sklářské huti, která úspěšně funguje dodnes. Během této krátké doby získal pověst nejprestižnějšího výrobce křišťálu v Rakousku - Uhersku. Tituly dvorních dodavatelů císaře Františka Josefa I. (1873), perského šáha Musaffereddina (1901) a anglického krále Eduarda VII. (1908) tuto pověst dále umocňovaly a vyvolaly zájem dalších státníků a panovníků. Již v roce 1922 je sklárna Moser největším výrobcem luxusního nápojového a dekorativního skla v Československu. Úspěch Ludwiga Mosera, jehož odkaz je dále rozvíjen, spočívá ve výrobě ekologicky čistého bezolovnatého křišťálu, jedinečném barevném spektru, vynikajícím designu od nejprestižnějších výtvarníků a v dokonalém ručním zpracování všech křišťálových výrobků. Pro rozvoj této tradice sklárna Moser spolupracuje s nejnadanějšími výtvarníky, skláři, brusiči a rytci, jejichž umění pomáhá vytvářet mistrovská díla ve svém oboru. Po celou dobu existence sklárny se její výrobky prezentují na nejvýznamnějších světových výstavách, kde získávají mimořádná ocenění. Výjimečná umělecká díla vyžadují vybranou mezinárodní prodejní síť. První značková prodejna Moser byla otevřena v centru Prahy již v roce 1925. Od té doby se tuzemský prodej rozšířil do dalších tří značkových prodejen a prostřednictvím exkluzivních zástupců je značka úspěšně prezentována i ve světě. V současné době je sklárna akciovou společností s výhradně českým kapitálem a přibližně 320 zaměstnanci.


ROBERTO COIN

O značce Roberto Coin

Historie proslulé značky se píše už déle než třicet let. Roberto Coin založil firmu nesoucí jeho jméno v roce 1977, ve městě Vicenza. Zpočátku tvořil především pro slavné klenotnické domy, v roce 1996 ale zakládá vlastní značku, která zaznamenává prudký a nevídaný úspěch. V jeho rukách se pak drahé kameny, zlato i diamanty měnily v neuvěřitelné klenoty, které byly pro většinu žen ztělesněním synonyma krásy. Už o čtyři roky později se značka Roberto Coin umístnila na sedmé příčce mezi nejznámějšími klenotnickými jmény v USA. Dnes má Roberto přes 800 prodejních míst po celém světě a svým zákazníkům nabízí až 600 modelů ročně.
 
Jméno Roberto Coin je však spojeno i s několika revolučními inovacemi v klenotnickém světě. Kolekcím Roberto Coin dominují polodrahokamy a diamanty a právě způsobem broušení diamantů je značka Roberto Coin zcela unikátní. V roce 2003 tak vzniká tzv. patent „Cento“ – diamant se stovkou fazet. Takto broušený diamant září neuvěřitelným jasem a díky kaleidoskopickému efektu dokáže zachytit a odrazit světlo v jakémkoliv prostředí. Tento způsob broušení diamantů proslavil svého autora po celém světě a dodnes jasně odlišuje diamantové šperky Roberto Coin od jiných.

Poznávacím znamením šperků Roberto Coin je také rubín. Pokud jste dodnes nevěřili, že šperky mají magickou moc, máte nyní možnost se přesvědčit…Již několik let totiž nechybí na vnitřní straně šperků Roberto Coin „exkluzivní podpis“ – drobný rubín, který se dotýká kůže a předává tak své nositelce poselství s přáním všeho dobrého.

Šperky Roberto Coin zdobí ženy na celém světě včetně hollywoodských celebrit, jako je Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow, Sharon Stone nebo Kirsten Stewart.

Zajděte se podívat do butiku v Pařížské 1 v Praze 1. Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv šperk z nové podzimní kolekce, můžete si být jisti jeho prvotřídní kvalitou, perfektním zpracováním a dokonalou harmonií barev a tvarů, které vás jednoduše uchvátí. Odborně vyškolený personál vám navíc poskytne maximum informací o původu, kvalitě i vlastnostech kamenů.

Roberto Coin, Pařížská 1, Praha 1

 

Šestý ročník festivalu šampaňského Grand Jour de Champagne představil
18 champagne domů, světové gastronomické hvězdy a nabídl nezapomenutelné zážitky

Praha/Brno, listopad 2012

Světový festival šampaňského Grand Jour de Champagne se konal letos již pošesté. Díky organizátorovi festivalu House Champagne Group mohli milovníci perlivého moku okusit produkci nejen klasických, ale i menších, rodinných, o to však zajímavějších champagne domů, a spojit ji s prvotřídními gastronomickými požitky. Tuto jedinečnou možnost si nenechalo ujít téměř 1 200 hostů.

Tradičním hostitelem akce je Obecní dům, v jehož reprezentativní Smetanově síni se odehrává tzv. Champagne Exhibition, velká přehlídka champagne domů. Poprvé v historii festivalu se s rozmanitostí champagne mohli seznámit i obyvatelé a návštěvníci moravské metropole Brno. V hotelu Grandezza a restauraci Il Mercato se uskutečnila velká přehlídka champagne i banket.

Letošní festivalový program byl, stejně jako v minulých letech, velmi bohatý. Zahrnoval mj. golfový turnaj, prestižní světovou sommeliérskou soutěž, různé typy tematických degustací apod. V den zahájení festivalu se v Primátorském salónku Obecního domu uskutečnil za účasti významných osobností z naší a francouzské politiky a byznysu Kulatý champagne stůl, jehož tématem byla mj. podpora podnikání, exportu a vzájemná česko-francouzská spolupráce.


Rekordní účast champagne domů

Letošní přehlídky se zúčastnilo 18 champagne domů, které představily více než 30 champagne. Byli mezi nimi jak tradiční hosté, tak domy, které se účastnily letos poprvé.
Hosté tak mohli okusit rozmanitost champagne domů, jako je Mailly Grand Cru, de Venoge, Jacquart, Diebolt Vallois, Bonnaire, Salon/Delamotte, Louis Roederer, Henri Giraud, Michel Arnauld, Les Mesnil, Alfred Gratien, Perrier-Jouët, Mumm, Piper Heidsieck, Charles Heidsieck, R&L Legras, Taittinger a Fleury.


Prestižní sommeliérskou soutěž letos vyhrála Švédka

Světově unikátní soutěž sommeliérů Sommelier Trophée de Grand Jour de Champagne 2012 je zaměřena pouze na champagne. Letos se jí zúčastnilo 14 soutěžících z celé Evropy. Jak doplňuje Head Sommelier Aleš Pokorný, „cílem soutěže je rozvíjet znalosti nejen soutěžících, ale i široké veřejnosti. Informace, které během soutěže sommeliéři získají, pak mohou dále používat při práci se svými zákazníky.“ Na stupně vítězů nakonec vystoupala Beatrice Becher ze Švédska (1. místo), Jakub Přibyl (2. místo) a Klára Kollárová (3. místo), oba z ČR.

Menu v podání světových gastronomických hvězd

Champagne a skvělé gastronomické zážitky patří neodmyslitelně k sobě. Inspirativní menu, které hostům banketu pomohlo rozluštit hádanku, k čemu se vlastně champagne hodí, připravily skutečné hvězdy světové gastronomie. Ve čtvrtek a v pátek se ve Francouzské restauraci Obecního domu v Praze a v sobotu v brněnském hotelu Grandezza uskutečnily slavnostní bankety. Ve čtvrtek nabídl dvoumichelinský kuchař Arnaud Lallement hostům např. kroketu s foie gras na langustinovém krekru, modrého humra a hovězí tartar, holuba s foie gras a dvěma omáčkami či rozličné gourmandises, v pátek okouzlil chuťové pohárky přítomných gurmetů Jaques Auffrays salátkem z čerstvého kraba se zeleným mangem a citronovým kaviárem, pěnovou polévkou z jeruzalémského artyčoku s olejem z bílých lanýžů, plumou z iberských prasátek s konfitovanou cibulkou a hroznovým vínem, přelitou redukcí z karotky, či prstenem Roberto Coin plněným pěnou foie gras. Sobotní banket v Brně se odehrál pod taktovkou Riccarda Lucqueho, který přichystal několikachodové menu v podobě květákové mousse s kaviárem Sevruga, sépie se sýrem Stracchino a šampaňskou mlhou, pošírovaného vejce v parmazánové krustě s lanýžovým krémem, ravioly plněné tekutým parmazánem hovězím tartarem či čokoládová a champagne pěna v kombinaci s jahodou a champagne želé.

Méně tradiční spojení sushi a champagne mohli okusit hosté tematické degustace v restauraci SOHO v Praze.

Prestižní partneři na Grand Jour de Champagne

Tato mimořádná společenská událost je vyhledávána prestižními partnery, jejichž luxusní produkty nebo služby symbolizují logické spojení s exkluzivitou champagne – Erste Premier, Moser, Roberto Coin, DēLonghi, Hotel Kempinski Hybernská Prague a další.

 

Více informací o festivalu Grand Jour de Champagne i o jeho programu naleznete na www.champagne-grandjour.cz.

 
Kontakt pro média:
Mariana Tarčániová
Tel.: 724 351 554