- Alfred Gratien
- Deutz
- De Sousa
- Henri Verlain
- Mercier
- Philippe Gamet
- Vilmart
Program Grand Jour 2013
a rezervace vstupenek
Nové Champagne domy
Prestige cuvée exhibition
Poprvé v historii Gran Jour de Champagne se vedle sebe postaví top Prestige Cuvées champagne. Jedinečná a neopakovatelná příležitost ve volné degustaci porovnat vedle sebe jména jako například Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV., Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další.
Nový michelinový kuchařMichaël Nizzero, La Briqueterie
Michaël Nizzero je ve svých 30ti letech osvědčenýn šéfkuchařem s mnoha zkušenostmi získanými po celém světě. Po svém vyučení a stážích ve význačných belgických restauracích se stal po dobu čtyř let pravou rukou Michela Roux, šéfkuchaře tří – hvězdičkové michelinské restaurace Waterside Inn v anglickém Berkshire. Následně působil ve vyhlášené rybí restauraci Pisces v Dubaji, která pod jeho vedením získala ocenění nejlepší seafood restaurace v Dubaji tři roky po sobě. V současnosti je Michaël Nizzero chef de cuisine v restauraci pětihvězdičkového hotelu Hostellerie de la Briqueterie ve francouzském regionu Champagne. I zde prokázal svůj talent, když pod jeho vedení získala tamní restaurace slavné ocenění michelinské hvězdy.
Své kuchařské umění představí i v Praze během slavnostního banketu festivalu Grand Jour de Champagne 7. listopadu 2013. Jak sám Michaël říká: „To nejlepší pro nejlepší".
Borgo Agnese uvádí šestichodové menu v rámci banketu „Champagne Menu“
- Mousse z telecího brzlíku a pancetty v křupavém oplatku
- Carpaccio z mořského ďasa, plátky čerstvých foie gras, štýrský křen a Champagne espuma
- Gambas grilovaný na vanilce
- Rouget, torchon z foie gras v mořské řase, glazovaná divoká brokolice
- Telecí steak, pyré z čočky Beluga, kroketa s telecím morkem, bílý lanýž z Alby
- Kir Royal gel a pralinka Marc de Champagne