Program Grand Jour 2013
a rezervace vstupenek

Sobota 19. října 2013

10:00–13:00

Golfový turnaj
Grand Jour de Champagne

Prague City Golf Club Zbraslav, Praha

Čtvrtek 7. listopadu 2013

17:00–19:00

De Venoge Blanc de Noirs

SOHO restaurant & garden, Praha

17:00–19:00

Humr, ústřice, kaviár & champagne

Chagall′s restaurant, Praha

20:00

Champagne Tasting menu Banket

Francouzská Restaurace, Obecní dům, Praha

Pátek 8. listopadu 2013

13:00–19:00

Champagne Exhibition (Blanc de Blancs)

Smetanova síň, Obecní dům, Praha

16:00–18:00

Degustace Prestige Cuvées Champagne

Smetanova síň, Obecní dům, Praha

17:00–19:00

Grand Cru Tasting z Montagne de Reims

Prezentuje osobně ředitel domu Jean-François Préau.

místo konání bude upřesněno

17:00–19:00

 

TOP lahev Grand Jour de Champagne (Salon)

Prezentuje osobně prezident domu Didier Depond.

Sklepy Gurmet & Gourmand

20:00

„Grand Jour Gourmet“ Banket

Francouzská Restaurace, Obecní dům, Praha

Sobota 9. listopadu 2013

09:30–12:00

Snídaně s champagne a lanýži

Restaurace La Truffe, Praha

14:00–18:00

Champagne Exhibition

Hotel International, Brno

20:00

Champagne Banket

Restaurace Borgo Agnese, Brno

Nové Champagne domy

  • Alfred Gratien
  • Deutz
  • De Sousa
  • Henri Verlain
  • Mercier
  • Philippe Gamet
  • Vilmart

Prestige cuvée exhibition

Poprvé v historii Gran Jour de Champagne se vedle sebe postaví top Prestige Cuvées champagne. Jedinečná a neopakovatelná příležitost ve volné degustaci porovnat vedle sebe jména jako například Dom Perignon, Cristal, Les Echansons, Louis XV., Comtes de Champagne, Dom Ruinart, La Grande Dame, Fleur de Passion a další.

Nový michelinový kuchař
Michaël Nizzero, La Briqueterie

Michaël Nizzero je ve svých 30ti letech osvědčenýn šéfkuchařem s mnoha zkušenostmi získanými po celém světě. Po svém vyučení a stážích ve význačných belgických restauracích se stal po dobu čtyř let pravou rukou Michela Roux, šéfkuchaře tří – hvězdičkové michelinské restaurace Waterside Inn v anglickém Berkshire. Následně působil ve vyhlášené rybí restauraci Pisces v Dubaji, která pod jeho vedením získala ocenění nejlepší seafood restaurace v Dubaji tři roky po sobě. V současnosti je Michaël Nizzero chef de cuisine v restauraci pětihvězdičkového hotelu Hostellerie de la Briqueterie ve francouzském regionu Champagne. I zde prokázal svůj talent, když pod jeho vedení získala tamní restaurace slavné ocenění michelinské hvězdy. 
Své kuchařské umění představí i v Praze během slavnostního banketu festivalu Grand Jour de Champagne 7. listopadu 2013. Jak sám Michaël říká:  „To nejlepší pro nejlepší".

Borgo Agnese uvádí šestichodové menu v rámci banketu „Champagne Menu“

  • Mousse z telecího brzlíku a pancetty v křupavém oplatku
  • Carpaccio z mořského ďasa, plátky čerstvých foie gras, štýrský křen a Champagne espuma
  • Gambas grilovaný na vanilce
  • Rouget, torchon z foie gras v mořské řase, glazovaná divoká brokolice
  • Telecí steak, pyré z čočky Beluga, kroketa s telecím morkem, bílý lanýž z Alby
  • Kir Royal gel a pralinka Marc de Champagne